Op zoek naar technisch personeel?

Onze diensten

Wij zijn uw partner in technisch personeel

 

Uitzenden & detacheren van internationale technische vakmensen

Geschikt technisch personeel vinden in de huidige markt is een flinke uitdaging voor veel werkgevers, of het nu gaat om tijdelijk personeel of iemand voor een vaste aanstelling. CM projects begrijpt die uitdaging en is de partij om te helpen bij het vinden van technische vakmensen voor uw openstaande vacatures. Door de persoonlijke benadering weten we precies wie onze internationale medewerkers zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Die benadering is cruciaal om keer op keer de perfecte match te realiseren, zodat iedereen tevreden is op de korte en lange termijn.

Werving en selectie

Hoe weet je of iemand inderdaad over de juiste capaciteiten beschikt en kan voldoen aan al je eisen? CM projects helpt om de juiste kandidaat te vinden door het werving- en selectiebeleid uit handen te nemen. We hebben een groot internationaal netwerk aan medewerkers, we gaan informeel te werk en we werken met ‘mensen’, zonder alleen naar het CV te kijken. Door deze werkwijze kunnen we met grote zekerheid kandidaten aanbieden die we persoonlijk en waarvan we weten dat ze uitstekend passen bij die vacature.

ZZP’ers:

ZZP’ers zijn steeds populairder vanwege de flexibiliteit, zowel voor de opdrachtgever als de zzp’er zelf. Er komt echter wel meer bij kijken dan bij een traditionele werkrelatie, want er gelden andere regels voor beide partijen. Veel opdrachtgevers en zzp’ers zien door de bomen het bos niet meer door het verdwijnen van de VAR-verklaring en de komst van de wet DBA. Om beide partijen te helpen, hebben we een overeenkomst opgesteld die is goedgekeurd door de Belastingdienst.

Payroll:

Het grote voordeel van payroll voor werkgevers is dat CM projects de arbeidsrechtelijke risico’s overnemen als juridisch werkgever. Dat betekent dat alle administratieve handelingen tot het dienstenpakket van CM projects horen, zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van CEO- en wetswijzigingen.

Deze payrollconstructie zorgt er dus voor een verlichting van druk, omdat er minder administratieve handelingen hoeven worden uitgevoerd en er dus meer aandacht kan worden besteed aan goed werkgeverschap. Op de werkvloer verandert er dus verder niets, want de opdrachtgever blijft de belangrijkste kernzaken zelf bepalen, zoals het werven van nieuwe medewerkers, de hoogte van het salaris, het voeren van functionerings- of beoordelingsgesprekken en andere aangelegenheden die voor de interne gang van zaken binnen het bedrijf en de medewerkers van belang zijn.


Laatste vacatures

Tig lasser

Tig lasser


  • Helmond
  • 40 uur

Lees meer
Assemblagemonteur

Assemblagemonteur


  • Eindhoven
  • 40

Lees meer
Trailermonteur

Trailermonteur


  • diverse
  • 40

Lees meer

Niks missen van al ons andere nieuws?

 
 

Partner
in personeel

Bezoek ons